f The Site Of Love
ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ
The layout was made specially for me.
All links open in a new tab.

 Jika Aku Kawin ♥......
Haii haii :) Assalamualakum guys . Ehemm , tajuk entry kali ni bunyi macam galak sikit -_- So ? Like i care ! Hm actually aku dah pernah buat post pasai ni . Tajuk yang sama , tapi kat blog lagi satu . Kan ni second blog ? Hha apa la hampa ni . Jgn buat pelikk lah :P So pi baca lagi sekali tajuk tuh . Baca banyak2 kali pon takpa aih , bca bg paham betoi betoi apadia . Hahaha aku ni tak habeh habeh mengarod kan ? Haihh , ha takpa jom start kaih :)

First of all , yang paling penting sekali aku nak manusia yang ada masa aku kahwin ialah of course lah MamaBaba aku :) Hehehe , kalau ayah aku tadak sapa nak jadi wali aku kan ? Kalau mama aku tadak , sapa nak restukan penikahan aku kan ? Hehehe ishhh awat bunyi macam gatai taktau -.- Haa biaq biaq . Jgn dok peduli kat dia . Hahaha macam apa lagi . Sambung balek , haa mama ngan baba manusia pertama . Manusia kedua ? Dah tentu la ahli keluarga :) Abang , adik satu , adik dua , adik tiga , ha semua semua tuh lah . Oma *tok belah mama wajib ada :P Hehe , Wan *tokwan belah mama  memang kena ada sangat sangat sangat if not sapa nak jadi saksi aku kahwin kan kan kan kan ? Hehe Maktok *tok belah baba pon wajib ada jugak :) Tapi maktok takpa sbb rumah dekat ja so senang nak pi amik dia mai aloq setiaqq ni . Hahahaa , Tokwan ? Hmm tokwan dah tadak :( Al-fatihahh ...Okayy sambung balik yang tadi :') so ahli keluarga tu maksod aku semua lah . makngah makcik maksu maknjang maklong paklong pakngah paksu pakcik paklang maklang tokchik tokngah toklong sepupu duapupu tigapupu cucu cicit piut semua tu lah kan . Haa , ishh tak sabar la nak kahwin la pulak . Haihhh -_- gedikk lebihh aih . Melampau dah ni syasya oi . Hahaha okayy yang ketiga sapa wajib ada ? Ehehe , kawan rapat . Kawan yang sangat sangat rapat okay ? Paham tak ? Kawan yang sentiasa ada dalam apa jua keadaan aku . Sedih ka seronok ka marah ka susah ka senang ka apa sekalipun lah . Nak tau sapa ? Hehehe first of all depa ni memang sangat sangat penting untuk aku . First time aku jejak kaki kat CP untuk tahun 2011 bersama depa dua ketui ni lah :) Hm aku sayang hampa dua okay :P Mereka ialah Fatin Nur Fanisha bt.Rohaizad a.k.a Nisha dan jugak Shalin bt.Sellehuddin a.k.a Aleen :) Nisha , aku nak hang jadi pengapit aku . Nah weh nah ? Boleh kan ? Hihi , Haa , hang aleen . Aku nak hang jadi pemegang ekor baju pengantin aku :D Boleh kan weh ? Ishh kalau la benda ni jadi kenyataan . Hmm inshAllah , amin :')

After Nisha & Aleen , dah tentu la Sam :) Hehehe , please please please do respect him okay ? dont be rude. Haha , so kenapa sam ? Sbb sam rapat dgn aku lah -.-' Tadi sam text , dia cakap kat aku yang aku ni lovely bestfriend dia . OhGod , i do love you sam . Haa , kalau Nisha jadi pengapit , Aleen jadi pemegang dress , Sam ? Ehehe , disebabkan Sam ni lovely bestfriend :> aku , so dia kena jadi pengapit untuk belah lelaki . Hihi tak kira tak kira you tetap kena jadi pengapit i jugak k Sam ? Weheee xD paden mukee you ! Gotcha ! haha :P After that , selepas Sam ? Sapa sapa ? Ha ha ha ? Abang Kemal lah :D weheee . Kalau abang kemal tadak , sapa nak jadi flowerboy aku ? Huhh ! Tak complete lah wedding aku macam ni >< Lepas abang kemal , dah semestinya Kak Ameen :) Without kak ameen , tak bermakna la wedding aku xP tau sebab apa ? Sebab dia la yang bakal jadi photography aku nanti :) Hehehe , after kak ameen ? Hmm lupaa . Sat sat nak pikiaq balek . Aaa sapa ha ? Haaaaaa ! Astafirullahalazim ! Macam mana la aku boleh pi lupa kat hang azi weh :/ Sorry nah weh ? Hmm maafkan aku weh ! Tu lah hang , deactived facebook lagi . Padan muka :P Hahaha , Azi Fakhrullah bin Azizul Ghafar was so meant to me :) Serious aku cakap , aku TAKBOLEH tengok orang lain rapat dengan azi *PEREMPUAN lah -.-' even girlfriend azi sendiri . Tapi takpa , azi dengan syifa aku restu . Ihikk mengada . Buat macam aku parents depa boleh >< Lepas azi ? Hmm hmm tadak dah kot yang namanya kawan rapat kan ? Okayy , yang keempat ? Hmm tok kadi lah -.-' Without tok kadi , sampai mati pon aku dgn future husband aku tak kan jadi yang sah . Apa laaa hampa ni . Hahaha after tok kadi ? Aaaa , tok iman ? Hmm invite pi lah . Satgi kecik hati lari pi merajuk dalam hutan pulak kan . Apa dia la aku mengarod ni ishh haha . Lagi ? Haihh lupa -_- Jiran jiran tertangga panggil pi la . Satgi tak panggil qeyau habaq mak pulak kan .

Lagi weh ? Serious aku lupa sapadia aku nak panggil . Alahaiiiii --' sapa weh ? Hampa ni tak membantu langsong lah . Ishhh pukk satgi ha . Aku runaih ketiak hampa mau ? Ehehehe #jkjk Sapa lagi kalau bukan pengantin lelaki . Haihhhhhhhh , kalau tadak pengantin lelaki sapa nak kahwin dengan aku ? Sapa nak kucup dahi aku ? Sapa nak sarung cincin kat jari aku ? Sapa nak lancarkan majlis batal ayaq sembahyang dengan aku ? Hahaha serious bunyi gatai meqela kan ? Apadaaaa :P Biaq biaq . Bukan gatai , tapi prepare siap siap senarai sapa nak jemput . Tak lah baziaq nanti buat kad undangan banyak banyak kan ? Haha , lagi 9 tahun inshAllah aku akan menamatkan zaman bujang aku . INSHALLAH :) okay ? takmau la kawin awai sangat . Yaa , aku tau perempuan kahwin awal sangat digalakkan dalam Islam , but please tunggu aku matured dulu ? Haha , sekarang ni mandi pun kena suruh lagi . Haiiiyooo , lagipun aku ni masak , menjahit mana pas lagi . Kemas rumah ? Haaa , sikit sikit boleh lah . Sapu sampah ? Hello , yang tu A++ okay :P Aku ada dah calon sendiri , tapi taktau la kot mama aku nak cari kat aku kan ? Mana la nak pi tau . Mak pak kita ni kita takboleh jugde depa macam tuh ja . Depa berganda cerdik pada kita nah . Haha , dak aku cakap sungguh ni .  Tengok tengok nanti depa mai mai bagitau kata tunang dari kecik la apa la kan , KOT jala . Aku tak kata benda tuh betoi . Tapi bercinta selepas kahwin ni sweet sangat okay . Hahaha , jodoh keluarga ni elok untuk kita as anak anak ni lah . Sebabnya ialah mak pak kita setuju . Contohnya macam cerita Vanilla Coklat tu kan ? Parents setuju , Allah pon takmarah . InshAllah kekal hingga akhir hayat :) Hehehe .

Hmmm , agak agak dan ka aku kahwin ha ? Kaaa aku mati dulu ? InshAllah dan kan kan ? Amin :) Berkahwin sama dengan membina masjid okay , dapat pahala tau dak kahwin ni :') Hmm tak sabaq >< Eee syasya galakkkkk ! Biaq lah ! Ishhhhhhh jealous hbq jealous . Dok ktuk dapat dosa ja la sayang :P Ehehe so hm sapa sapa hat tengah baca entri ni kan . Jemput mai la kenduri aku nanti . InshAllah suatu hari nanti :) Tp tu pun kalau hang tak buat taik dekat aku lah . Kalau hang dok maki maki aku twitter , kat facebook oh sorry  hang tak dijemput . Nama hang tadak dalam senarai . Ops -..- Nantikan kalau aku kahwin kan , aku nak buat ala ala garden wedding . Comel kan kan ? Ehehehe berangan lebih lebih la pulak . Boo syasya boo ! Ishhh hahaha . First day wedding nak pakai baju warna merah + hitam . Lawaa kan ? Aku pakai dress warna merah ada corak corak hitam . Fuyoo ! Hahaha , future husband pulak pakai coats hitam , kemeja dalam warna merah . Deerrr ! Boleh bayangg how do i look like time tuh . Hhaha mengarod number one -.- Second day wedding ? Hmmm nak pakai baju warna putih . Semua putih . Dari kepala sampai ke kaki putih . Jadi lady in white la aku macam tuh -_- Future husband ? Hmm hmm putih jugak lah . Kalau hitam sesuai , tapi tak sesuai dengan aku la pulak :P Huuuuu

Agak agak la kan , sapa la yang jadi husband aku :) Hmm soalan tu selalu hadir tanpa diundang dalam kepala otak aku . Selalu k selalu ? Aiyoooyoo haha bak kata abang kemal :3 Weheeee , nak kahwin orang jauh ka orang dekat ? Kalau kahwin orang dekat , takbest nanti belarak kenduri sat ja :/ Tapiii kalau kahwin orang jauh pun tak best jugak sebab penat dok dalam kereta . Alahh , kahwin orang Sungai Petani jadilah kan kan ? Dekat pon dekat . Jauh pun jauh . Hahaha . Sejam setengah sampai la kat situ . Ehehehe :P Lepas kahwin pindah dok Selangor . Cari kerja , beli rumah , beli kereta , duduk dengan anak anak yang comel :) Ehehe , kenapa selangor ? Selangor better dari KL -_- KL padat terokk kot . Huhh ! Hahahaha , tapi kan tapi kan tapi kan ada ka orang nak kahwin dengan aku niii weh ? Cerewet , kuat cemburu , kuat merajuk , cepat marah , takpandai ambil hati orang lain :( Hmmmm tapi bagi orang lain sakit hati ada lah . Errr , inshAllah ada kot noh ? Allah dah sediakan lelaki yang sesuai untuk aku . Hehehehe , tak banyak pilihan aku tentang suami ni . Islam , Beserdehana harta . Beserdahana pangkat dan jugak Beserdehana rupa :) Cukupp , itu saja . Hehehe , but yang islam tu make sure 100% islam lah . Jangan la islam dalam ic ja . Tapi sembahyang , puasa pun taktahu . Okayy ? Hmm itu saja kot . Macam terover panjang ja pun :/ Hahaha assalamualaikum . Byebye (:
"Jika Aku Kawin ♥......" was Posted On: Wednesday, 14 March 2012 @04:57 | 0 lovely comments

« Older posts | Newer posts»

Copyrighted © TeaCakeHouse. All rights reserved. Thank you.
View with Google Chrome in a 1280 x 800 SR. Inspired by Kaith, Images from Cursor from Images from

ʟᴀʏᴏᴜᴛ ʙʏ © ᴍ ᴏ ᴄ ʜ ᴀ